Música i danses per celebrar el 9 d’octubre

Com tots els anys, a la Fundació Educativa ACI - Col•legi Esclaves SCJ, amb la data del 9 d’Octubre,  commemorem l’entrada a la Ciutat de València del rei Jaume I, l’any1238.

És a partir d’eixe moment que naixem com a poble, amb una cultura que suposarà unes característiques pròpies i un sentiment comú.

Amb motiu d’aquesta festivitat al Col•legi Esclaves han preparat un seguit d’activitats on s’ha implicat l’alumnat de les diferents etapes educatives, garantint en tot moment les normes sociosanitàries establertes per la COVID-19. 

Alumnat de 4t d’ESO ha llegit un manifest en el que s’ha fet referència als temps difícils que travessem, amb l’ànim de fer d’aquests, uns moments d’esperançadora recuperació de tots els valors,amb el compromís de l’alumnat del centre en recuperar, valorar i fer nostra la cultura de la qual formen part. 

Durant la jornada de celebració, l’alumnat a ballat la dansa de la “Caterineta”, el ball de la “Raspa” i una adaptació de la “Malaguenya de Barxeta”.

A més a més, l’alumnat de 3r cicle d’Ed. Primària ha representat l’Auca de Jaume I i la bandeta del Col•legi Esclaves ha interpretat la popular cançó de “La manta al coll”.