Estrena de Beluga dins de la V Mostra de Teatre Escolar

Aquesta setmana ha tingut lloc la V Mostra de Teatre Escolar, una cinquena edició que ha confirmat la consolidació d’aquest esdeveniment cultural i educatiu. 

Aquest any l’alumnat ha representat 13 obres, participant 10 centres educatius, repetint respecte a la darrera edició IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria, CEIP El Romeral, CEIP Horta Major, CEIP Miguel Hernández, Salesianos SVF, José Arnauda i el nostre col·legi, Esclaves SCJ Alcoi.

Les obres es van representar els dies 28 i 29 de març en el Teatre Principal, Centre Cultural Mario Silvestre i IVAM CADA Alcoi, en horari de matí per als centres escolars i de vesprada per als familiars i públic en general.

El nostre alumnat de 5é de Primària, junt a l'alumnat de l'Optativa de Arts Escèniques de 1r d'ESO han estrenat Beluga. BELUGA és una comèdia breu de Joan Nave pensada perquè els/les mestres tinguen l'oportunitat de debatre a l'escola la qüestió de la nostra relació amb els animals. Un text teatral que fa reflexionar amb molt d'humor sobre els nostres comportaments amb les altres espècies que habiten la boleta del món.

Aquesta obra està inclosa dins del Porjecte l'escola fa Teatre, un projecte educatiu lligat a la dinamització del plurilingüisme i al desenvolupament
de l’expressió artística, més concretament, al foment de l’art dramàtic i la representació d’obres teatrals. Un priojecte de la Conselleria d'Educació del que el nostre alumnat també ha participat amb la lectura, preparació i representació d’almenys una de les quatre obres que ens han oferit.