ESCLAVES PARTICIPA EN LA 6é ALCOIANADA

Des del col·legi Esclaves SCJ d’Alcoi s’ha organitzat i participat per sisé any consecutiu, en la gimcana amb dispositius mòbils coneguda amb el nom d’Alcoianada. Es tracta d’una activitat que forma part d’un projecte més ampli, el World Mobile City Project, i en el que participen alumnat i professorat de ciutats com Barcelona, Manresa, Valls, Castelló, València, Elx, Saragossa, Vitòria, etc. 

Amb aquesta proposta es pretén que l’alumnat dels cursos superiors de l’Educació Secundària Obligatòria aprenga continguts curriculars d’àmbit local i comarcal i posen en joc competències molt útils a la vida. Mitjançant els seus dispositius mòbils, i organitzats en grups de 4 o 5 alumnes, aquests recorren la ciutat cercant 6 punts d’interès i superant una sèrie de proves. 

Aquest any l’Alcoianada ha estat dedicada a conèixer també alguna cosa més sobre la vida i obra de personalitats alcoianes que fa poc ens han deixat com Isabel-Clara Simó, Camilo Sesto i Pep Cortés, així com de l’Ovidi Montllor que des de fa 25 anys està de vacances. Així entre les proves que han realitzat, l’alumnat ha preguntat a la gent que trobaven pel carrer si coneixien qui va ser Isabel-Clara Simó, o interpretar cançons de Camilo o l’Ovidi, o escenes de teatre com si foren de Pep Cortés. 

Cada grup d’alumnes, han fet 3 vídeos i 3 fotos que han penjat a la xarxa social Instagram i sempre acompanyades de les etiquetes #ALCada20, #WMCP20 i #SomdEsclaves.

Amb aquesta activitat l’alumnat no sols ha conegut alguna cosa més de la seua ciutat, també ha aprés a fer un bon ús dels seus dispositius mòbils, del transport urbà, a relacionar-se amb altes alumnes d’altres centres i amb els seus conciudatans/es. A més de la competència digital, s’ha posat en joc la competència d’aprendre a aprendre, la competència social, la competència lingüística, etc.

L'activitat promoguda i coordinada per el professor d'Esclaves Juan Fco. Álvarez ha comptat amb participants d'Alcoi i altres poblacions del voltant i cada any té un resó mes important a la nostra ciutat. La jornada ha estat valorada molt positivament tant per l’alumnat com pel professorat participant i ja s’està pensant en la propera Alcoianada 2021 que a ben segur tindrà la cultura alcoiana com a protagonista, després de que aquest dimecres, a més d’haver celebrat l’Alcoianada 2020, també s’haja reconegut Alcoi com a capital cultural valenciana entre abril de 2020 i abril de 2021.