Esclaves celebra el 9 d’octubre al carrer

Els alumnes d’ Esclaves SCJ han celebrat el 9 d’octubre amb una desfilada per l’Avinguda de l’Hispanitat i un acte central a l’Amfiteatre de la Zona Nord. Amb la música popular i el balls més tradicionals, tots els alumnes del centre han volgut donar a conèixer algunes de les més volgudes costums de la nostra terra.
La desfilada anava precedida d’una de les melodies més populars de la nostra comarca ”La manta al coll“ que va ser interpretada per l’alumnat de 1r i 2n d’ESO, amb les seues flautes dolces i la percussió, formant al carrer com si d’una autèntica banda de música és tractara.

A l ‘Amfiteatre de la Zona Nord, s’ha fet lectura del Manifest del 9 d’octubre. Rosa Alós, professora fins fa uns pocs anys del centre, ha estat la persona encarregada de posar en valor la nostra forma de ser, les nostres tradicions, i la nostra llengua. A partir d’aquest moment el protagonisme ha anat passant per tots els cicles del centre. La lectura de l’Auca de Jaume I, i la interpretació de tres balls populars han fet de la celebració del dia de la Comunitat Valenciana un acte lúdic i festiu.

La implicació de tot el professorat en aquest dia ha fet possible que es treballen també dins del centre altres aspectes de la nostra cultura. Cal destacar la representació d’una rondalla d’Enric Valor a càrrec el alumnes de 3r d’ESO; amb aquest teatre han volgut transmetre a l’etapa d’Infantil, un altra gran tradició del nostre poble, la literària.

Visquem en valencià!!