Esclaves acull la XXIII Lectura Col·lectiva del Tirant lo Blanc

Ahir dimecres, el Col·legi Esclaves SCJ va acollir la XXIII Lectura Col·lectiva del Tirant lo Blanc.

La primera edició de l'obra Tirant lo Blanc, escrita per Joanot Martorell, va tindre lloc el 20 de novembre de 1490, per aquest motiu, aquesta activitat s'ha portat endavant al llarg d'aquests dies.
La lectura d'aquesta novel·la, permet a l'alumnat entendre que estem davant d'una obra literària molt rellevant, de la qual fins i tot se'n fa al·lusió a la primera part del Quixot, l’obra cabdal de Miguel de Cervantes. També ajuda a entendre que és una obra clau que marca el pas des de l'Edat Mitjana al Renaixement.
 
La data de celebració d'aquesta lectura col·lectiva va coincidir amb l'aniversari del naixement de Joan Fuster, del qual enguany celebrem el centenari. Joan Fuster, figura molt important de les lletres valencianes del qui en diferents assajos va fer referència a l'estudi clàssic del Tirant.
 
En aquesta celebració organitzada per la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel valencià, van col·laborar els instituts Andreu Sempere, Pare Vitòria i Batoi, així com també dels col·legis San Vicent, Arnauda, Miguel Hernández, Sant Vicent de Paül, Salesians Joan XXIII, Santa Anna i Esclaves SCJ.
 
Alumnat d'ESO del Col·legi Esclaves SCJ representant a Tirant i Carmesina, així com de 4t de Primària ballant la Malaguenya de Barxeta van donar la benvinguda als participants en la lectura.
 
L'acte va comptar amb la presència del Regidor d'Educació, Jordi Silvestre.