EL COL·LEGI ESCLAVES ALCOI ACULL L'ÚLTIMA MOBILITAT DEL PROJECTE ERASMUS+ ‘UNITED IN DIVERSITY’

Els estudiants Erasmus de 3r i 4t d'ESO del Col·legi Esclaves SCJ Alcoi han participat en la mobilitat final com a part del projecte Erasmus+ "Unidos en la diversitat" que s'ha celebrat a Alcoi del 8 al 12 de Maig.

En aquest projecte Erasmus han participat al costat d'escoles d'Hongria, Portugal, Itàlia, Letònia i Croàcia, treballant com a temàtica principal la llibertat de moviment dels ciutadans de la UE entre els països de la Unió.

El programa de treball ha inclòs, entre altres activitats, la celebració del Dia d'Europa amb tota la comunitat educativa del Col·legi Esclaves, on s'ha inaugurat una placa commemorativa per la qual el pati del col·legi ha passat a dir-se ‘Pati Europa’. També han visitat el poblat iber del Puig per a descobrir els contactes que aquest poble mantenia amb altres civilitzacions europees com la de l'Antiga Grècia. A Alacant han participat en una xarrada oferida per l'oficina de Europe Direct i a València han sigut rebuts en el Palau de la Generalitat per la Sra. Ana Enguídanos Weyler, Cap de Servei de Relacions amb la Unió Europea i responsable de Europe Direct València.

L'alumnat participant ha realitzat debats i presentacions relacionades amb la lliure circulació de ciutadans a la UE, quines qualitats ha de reunir una destinació turística intel·ligent i quin model d'Unió Europea desitgen per al futur. En totes les activitats s'ha utilitzat l'anglés com a llengua de comunicació internacional.

El projecte United in Diversity, a més del tema principal de la Unió Europea, cerca fomentar l'intercanvi d'experiències entre escoles de diferents països i desenvolupar la sensibilitat i la tolerància intercultural. Les escoles que participen en el projecte tenen l'oportunitat de conéixer les cultures d'altres països i adquirir nous coneixements i habilitats a través de diverses activitats.

Atés que el projecte està cofinançat per la Unió Europea, els participants tenen l'oportunitat de conéixer els programes de la Unió Europea i els beneficis que ofereix. Tant estudiants com professors tenen l'oportunitat d'adquirir noves experiències i habilitats i, projectes com aquests, també contribueixen al desenvolupament de la societat en el seu conjunt. Conéixer altres cultures i costums i entendre a altres persones i les seues diferències són importants per a crear una societat més oberta i tolerant on la diversitat i la creativitat siguen valorades.

El projecte ‘United in Diversity’ demostra la importància de la cooperació internacional i l'intercanvi d'experiències en educació i com aquestes iniciatives poden contribuir al desenvolupament personal i professional de tots els participants.

Perquè hui més que mai, necessitem una Europa unida en la seua diversitat.