El Betlem de Tirisiti de les Esclaves compleix 25 anys

Ara fa 25 anys, un grup de mestres d'Infantil de la Fundació Educativa ACI Col·legi Esclaves SCJ Alcoi, aleshores anomenat Col·legi Sagrada Família, iniciaven les representacions del Betlem de Tirisiti amb l'alumnat de 4 i 5 anys del centre educatiu.
Donades les dificultats econòmiques i logístiques del moment, no era tan fàcil desplaçar l'alumnat des de barri de la Zona Nord fins a la Glorieta on aleshores es representava l'entranyable retaule nadalenc alcoià, en aquell recordat barracó.
Per tal d'apropar aquesta representació nadalenca al barri i a l'alumnat del centre, aquelles mestres van decidir començar a preparar aquesta popular representació.
No haguera estat possible sense la col·laboració del grup d'actors i actrius que aleshores feien la representació, ja que van ser elles i ells els que els van facilitar la tasca per tal de poder obtenir tant la música com el guió.
El decorat primitiu de la representació del Betlem de Tirisiti de les Esclaves va ser obra de les mares d'aquelles primeres promocions d'alumnes que van fer la representació, pintant-lo tot a  amb molta cura i dedicació.
La recaptació que s'ha obtingut de les entrades sempre ha estat destinada a poder ajudar a Càritas i/o a Proacis, ONG de la Congregació de les Esclaves del Sagrat Cor de Jesús.
Han passat els anys, han passat moltes coses, s'han fet moltes millores en il·luminaciósoescenografia, però any rere any, aquest tradicional retaule s'ha seguit representant al col·legi, i des d'aleshores, totes les promocions recorden amb nostàlgia aquells meravellosos moments.
Enguany, la COVID-19 no ha estat un impediment i tot i que les famílies, alumnat i persones del barri no han pogut gaudir de l'obra 'in situ', l'alumnat d'Infantil 5 anys, l'ha representat, gravant-se i compartint-se amb totes les famílies per a què tot i les limitacions pogueren gaudir de la representació teatral dels seus fills i filles.
Alcoi és un referent cultural, i les Esclaves un gran niu d'artistes.
Felicitats per aquests 25 anys a totes les persones que han fet possible any rere any la representació del Betlem de Tirisiti del Col·legi Esclaves!