CELEBREM EL 9 D'OCTUBRE, LA DIADA DELS VALENCIANS I VALENCIANES

Al llarg de tot el matí hem gaudit de tot el que envolta  el 9 d’Octubre. Entre les activitats organitzades per celebrar aquest dia hem començat , com a novetat, amb  una representació teatral organitzada des del Departament de Valencià amb els alumnes de 3r d’ESO, que  han posat en escena una rondalla anomenada El sabater de Torregrossai, que han representat als alumnes d’Infantil. Alguna careta de por hem pogut observar en els més menuts quan han vist aparèixer el dimoni. Ha estat un acte molt entranyable amb el qual els alumnes d’ESO donen a conèixer la nostra literatura als més xicotets del centre.

A partir de les 12.00 del migdia s’iniciava la cercavila com ja es tradició des de la Plaça de Sta. Rafaela Mª , passant per l’Avinguda de la Hispanitat, fins arribar a l’amfiteatre de la Zona Nord. En l’acte han participat els alumnes des d’Infantil de 4 anys fins a 4t d’ESO. Allí hem pogut escoltar la música popular interpretada pels alumnes de 1r i 2n d’ESO amb la especial Banda del Col·legi Esclaves. També hem gaudit del colorit i de l’habilitat dels alumnes de Primària interpretant balls populars de la nostra comunitat com La Caterineta, El Mocador o el ball dels Arcs preparats amb molta estima pels mestres de música.

 Els alumnes del tercer cicle de primària, han recitat una AUCA on s’explicaven alguns dels moments més importants de la nostra història. El punt culminant ha estat la lectura del manifest a càrrec de Margarita Company , la qual ens ha fet una gran reflexió sobre què representa ser valencians i sobre l’essència del nostre poble.

Bona celebració del 9 d’Octubre per a tots!

Suscribirse a Sindicar