ELS ALUMNES DESCOBREIXEN EL PATRIMONI D'ALCOI DE LA MÀ DE L'ALCOIANADA

Aquest dilluns 5 de març els alumnes de 4t de Primària de la Fundació Educativa ACI - Col·legi Esclaves SCJ d'Alcoi han participat de #ALCada18, una original gimcana que vol animar als xiquets a conéixer la seua ciutat de la mà de les noves tecnologies.

Després de treballar al llarg de l'avaluació mitjançant el projecte del cinema i gràcies a la pel·licula dels germans Lumiere, la indústria alcoiana i el seu llegat, el modernisme o el 125é aniversari del tren Alcoi-Gandia, els alumnes de 4t de Primària han eixit al carrer per tal d'ubicar amb els seus dispositius tecnològics (les tauletes digitals que utilitzen a l'aula) diversos llocs determinats de la ciutat i respondre a preguntes sobre el passat d'eixos monuments o edificis, la seua funció o allò més destacat. Després totes les respostes les han compartit a la xarxa social Instagram baix el hastag #ALCada18 i #WMCP18. (https://www.instagram.com/alcoianada/)

En aquesta activitat s'han treballat de manera interdisciplinar tant les Ciències de la Naturalesa, com la Educació Física, tenint en compte també que el Valencià ha estat la llengua que han emprat per contestar les preguntes així com també consultar el material d'investigació. Es tracta d'una activitat amb un ample contingut educatiu, en la que es treballen moltes competències diferents. Per una banda, els xiquets han utilitzat les ja conegudes noves tecnologies, per tal de geolocalitzar el lloc i dissenyar una ruta. Han aprés a treballar en equip, necessari per a completar la gimcana en el temps previst. I a més, han descobert la ciutat i el seu passat d'una manera lúdica.

Aquesta es una experiència basada en la Barcelonada 2.0 desenvolupada per la xarxa LaceNet i que es fa a diferents municipis com Tarragona, Igualada, Cinctorres, Castelló, Manresa, Saragossa o València.

En el cas d'Alcoi l'activitat se celebrà gràcies a l'organització de la Fundació Educativa ACI - Col·legi Esclaves SCJ.

Suscribirse a Sindicar